Tatoeage Verwijderen

Picoway Laser

Bij Beauty Switch maken we gebruik van de Picoway Laser. De Picoway Laser maakt gebruik van de allernieuwste nieuwste technologie op het vlak van esthetische behandelingen. Dankzij de impulsen van één biljoenste seconden (of picoseconden) en zijn krachtige energie bereiken we spectaculaire resultaten.

Dankzij de mogelijkheid om op 4 verschillende golflengten te stralen zullen we in staat zijn om alle kleuren efficiënt te behandelen

De Picoway Laser geeft een puls af die op het hele vlak gelijkmatig is. Tijdens de absorptie van het laserlicht door de tattoo inkt wordt de lichtenergie omgezet in warmte. Het materiaal waaruit de inkt is opgebouwd, zet door de warmte uit. Wanneer er een grote hoeveelheid lichtenergie op de tatoeage inkt wordt geschoten, in een zeer korte tijd, krijgt het materiaal geen kans meer om uit te zetten. Het opwarmen gaat zo snel dat dit materiaal zal exploderen en vergruizen. Tijdens dit proces ontstaat er door de verbranding van de opperhuid een tijdelijke witte verkleuring. Dit noemen we laser-snow en dit verdwijnt binnen 15 a 30 minuten. De uiteengevallen minuscule inktdeeltjes die heel fijn zijn gemaakt worden veel makkelijker door het lichaam (lymfeklieren) afgevoerd. Na de tatoeage verwijderen behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op. Om dit proces sneller te laten verminderen mag u uw huid koelen. Tijdens het gehele behandeltraject dient u de huid goed te beschermen tegen uv-straling: gebruik een goede crème met een minimale beschermingsfactor 30.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Voor uw tatoeage te verwijderen heeft u gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om de vergruisde inktdeeltjes af te voeren. De behandelingen worden iedere 6 tot 10 weken uitgevoerd zodat er genoeg rust tussen de behandelende periode zit.

Het aantal tatoeage verwijderen behandelingen en het resultaat van uw tatoeage verwijderen is afhankelijk van een aantal factoren, te weten:

  • Het type tatoeage
  • De diepte en de ouderdom van de tatoeage
  • De gebruikte inktsoort
  • De kleuren
  • De gevoeligheid van de huid en de plaats van de tatoeage
  • De aanwezigheid van meerder tatoeages over elkaar
  • Het persoonlijk afweersysteem

Na de behandeling

Na de behandeling dient de huid 48 uur droog te blijven, ook geen sauna bezoek. Minimaal 2-4 weken uit de zon blijven (ook geen zonnebank). Geen make-up op de behandelde huid aanbrengen. 3-5 keer per dag affusine op de huid aanbregen.

Na de behandeling is de behandelde huid rood en gezwollen, dit verdwijnt binnen 3 dagen. Soms ontstaan er blaren, de blaren vormen een korstje dat er na ongeveer 8 dagen vanaf valt. 

Na 6 tot 10 weken kunt u terug komen voor een nieuwe behandeling