Verwijderen pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door zonlicht, vooral bij mensen met een lichte huid. Ook kunnen ze ontstaan door huidveroudering en ontstekingen. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan bruine of gelige vlekken. Veel mensen ervaren zulke vlekken als storend. Met een laser kunnen we de meeste pigmentvlekken verwijderen.

Laserbehandeling

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met de Picoway Laser. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Wanneer nodig volgt na 8 weken een vervolgbehandeling. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken kunnen een vervelend probleem vormen, vooral als deze direct in het zicht liggen. Een ouderdomsvlek komt vaak voor bij mensen van middelbare tot oudere leeftijd en is een goedaardige huidafwijking, die meestal lichtbruin van kleur is. Een ouderdomsvlek, levervlek of lentigo solaris, zoals de aandoening ook genoemd wordt, kan echter ook rood of heel donker van kleur zijn. De vlekken vormen zich voornamelijk rond het gelaat, decolleté en op de handrug. Mensen met een licht huidtype die veel blootstaan aan de zon hebben een verhoogde kans op het krijgen van ouderdomsvlekken. Een dergelijke pigmentatie van de huid wordt veroorzaakt door de stof melanine, dat kleur geeft aan de iris van het oog, het haar en de huid.

Ouderdomsvlekken effectief verwijderen

Ouderdomsvlekken verwijderen kan gemakkelijk en zeer effectief door middel van een laserbehandeling. Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten en al na 1 tot 3 behandelingen kunnen de ouderdomsvlekken volledig worden verwijderd. Uw probleem is snel op te lossen, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn voor u en de buitenwereld. Als u last hebt van pigmentvlekken is het vooral van belang om een verdere verstoring van de aanmaak van pigment te voorkomen. Na de behandeling van ouderdomsvlekken dient u factor 50 te gebruiken om ouderdomsvlekken te voorkomen. Ouderdomsvlekken verwijderen kan ook met vloeibare stikstof. Echter is dit pijnlijker en zal de kans op littekens bij een dergelijke behandeling groter zijn. Die kans is bij een laserbehandeling zeer miniem en van de behandeling zelf merkt u erg weinig. U zult de behandeling ervaren gelijk aan het toebrengen van enkele speldenprikken.

Tekst hier invullen...